Restaurant


Wie zijn wij?
Wij, Johan en Geneviève Poelen, zijn samen met onze kinderen in oktober 2019 het koffiehuis gestart. Naast het koffiehuis hebben wij ook een melkveehouderij.

Johan runt samen met zijn moeder en de kinderen voornamelijk de melkveehouderij terwijl Geneviève zich met het koffiehuis bezighoudt.

Maar zoals het in de meeste familiebedrijven gaat, draagt iedereen zo nodig overal een steentje bij.
 
Het Koffiehuis is een hooimijt
Het gebouw is, een klassieke hooimijt volledig van Douglashout, in 2019 nieuw gebouwd. Het koffiehuis heeft 2 ingangen, één bovenaan de dijk dat is de hoofdingang. Maar ook onder aan de dijk bij de parkeerplaatsen is een ingang. Vanuit deze ingang kun je zowel het restaurant als de ijssalon of giftshop bereiken. Rondom het Koffiehuis liggen verschillende terrassen op verschillende niveaus allemaal met een prachtig uitzicht. Zoals:
De Waalbrug,
De St. Stevenskerk,
De Stuwwal
Het natuurgebied De Ooijpolder en de landerijen.
De parkeerplaatsen bevinden zich benedendijks aan de achterkant van het koffiehuis bereikbaar via de Leuthsestraat.

Onder de rook van Nijmegen
Ons gezellige restaurant aan de Ooijse bandijk 4 ligt op een steenworp afstand van de stad Nijmegen in het mooie natuurgebied “De Ooijpolder” recht tegenover De Oude Waal. Vanaf het centrum van Nijmegen is het ongeveer een half uurtje lopen. Het natuurgebied “De Ooijpolder” heeft prachtige wandel- en fietsroutes die je vanuit ons koffiehuis kunt starten

Het restaurant
Binnen in ons kleine knusse restaurant hangt een gezellige ongedwongen sfeer. Met de zwarte houten wanden, het blanke houten plafond en visgraat vloer heeft het een warme huiselijke uitstraling. In het lounge hoekje bij de haard is het heerlijk zitten. Er zijn 3 hoge tafels met elk 2 barkrukken en 14 zitplaatsen. Het is daarom verstandig om te reserveren als u zeker wilt zijn van een plekje. Ook voor groepen groter dan 6 personen moet worden gereserveerd.

De toiletten bevinden zich beneden. Deze zijn via de trap en de beneden verdieping bereikbaar.
 
Terrassen
Buiten kun je heerlijk zitten. Wij hebben verschillende terrassen met verschillen de mogelijkheden.

Hoofd terras
Het hoofd terras ligt voor de hoofdingang op de dijk. Het heeft een geweldig uitzicht over “De Oude Waal”. Het hoofd terras is ingedeeld in 3 fases.

Direct voor de hooimijt is een pergola gebouwd waar je heerlijk beschut zit tegen wind en regen. In de koude maanden kunnen we het zelfs helemaal dicht maken. Natuurlijk blijft het mooie uitzicht behouden. In de zomer zit je hier lekker in de schaduw. De 2de fase is voor de pergola deze is omringd met glazen windschermen Met 2 grote parasols hier zit je beschut tegen de wind en eventueel de zon.

Het uitzicht is adembenemend want hier heb je een prachtig vergezicht met de Sint Stevens kerk en de Waalbrug op de achtergrond.

Het derde gedeelte ligt daar weer voor en is van gras. Hier zit je lekker in de zon.

Zij terras
Het zij terras ligt op een tussen niveau en is bereikbaar via een trap. Het ligt aan de zijkant van het koffiehuis aan de kant van Nijmegen. Ook dit terras is omringd met glazen windschermen waardoor je ook hier heerlijk uit de wind kunt zitten. Vanaf dit terras kijk je uit naar Nijmegen, De Stuwwal en de landerijen van de boerderij.

IJs terras
Dit terras ligt aan de onderkant van de dijk op het laagste niveau en is bereikbaar via de parkeerplaatsen. Dit terras is voorzien van houten bankjes en bedoeld voor gasten van de ijssalon die daar kunnen genieten van een schepijsje. In principe wordt op dit terras niet geserveerd.

Ambachtelijke keuken
In onze compacte keuken worden al onze gerechten ambachtelijk bereid. Ouderwets eenvoudig koken in een modern jasje dat is ons motto. Lekker puur met verse kruiden het liefst uit eigen tuin. Van het koekje bij de koffie tot de pesto bij de borrel maken wij alles zelf. Ook heerlijke warme maaltijden of buffetten rollen onze keuken uit.

Wij gebruiken verse producten zoveel mogelijk uit de regio
BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?

+31 (0) 6 30234154


WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN WOENSDAG T/M ZONDAG

10:00 - 20:00